Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бързи Тортили | Quick tortilla

Ето ги и тях, любимите ми тортили. ❤️

Много обичам неща завити в хляб, ама много! И когато дойде момент, в който се чудя какво да си приготвя за хапване, това обикновено е първото, което ми идва на ум, картофите са второто хаха.

Тортилите се приготвят изключително лесно и бързо!

От омесването на тестото до изпичането на последната питка са точно 25 минути!

После само си приготвям нещата, които ще завивам и готово!

А ако останат, на следващия ден са супер за една бърза импровизирана пица! Намазвам с мъничко доматен нос, запичам разни работи в тиган и ги слагам отгоре, после поръсвам малко веган моцарела и запичам във фурната колкото само да се разтопи. Поръсвам с малко пресен босилек или рукола и готово!

Варианти има много, точно затова много обичам тези тортили!🤩

И понеже много исках да ги споделя с вас този път си направих труда да премеря всичко много точно, защото по принцип когато правя хляб е на око!👌

Та... нека преминем към рецептата!



Продукти за 8 тортили:
  • 250г брашно от спелта + 30г за разточване
  • 150мл вода
  • 1ч.л. сода + 1с.л.  оцет или лимонов сок
  • сол
  • 1 с.л. зехтин или олио от гроздови семки
Приготвяне:
  1. Сложете всички съставки, без зехтина, в купа и омесете тесто
  2. Разделете го на 8 еднакви топчета
  3. С помощта на малко брашно разточете всяко топче възможно най-тънко
  4. Печете разточената тортила в добре загрят тиган, който сте намазали с мъничко зехтин
  5. Печете по 1 минутка на страна

Коментари