Вторите от поредицата са тези постни, малки и хрупкави фъстъчени бисквитки, на които няма да можете да се наситите, защото са толкова приятни за схрускване, че само с една няма да минете. Изпълнението на рецептата разбира се е много лесно, може да замените голяма част от продуктите, например, ако нямате брашно от спелта може да сложите обикновено бяло брашно, ако нямате кокосова захар, сложете кафява или бяла, зехтина с масло или олио, фъстъченото масло с бадемово и т.н. Слагате всичко в голяма купа, омесвате едно тесто, правите топчета и печете, после ги слагате в една кутия с надеждата да ви стигнат за 2-3 дни, но след 2 часа вече няма и следа от тях!
Ето и какво ще ви трябва, както и по-подробно описание
↓
Продукти:
- 200 г фъстъчено масло
- 60 мл зехтин
- 180 г кокосова захар
- 230 г пълнозърнесто брашно от спелта
- 2 с.л. ленено брашно разтворено в 1/3 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сода за хляб
- щипка сол
- ванилия
Приготвяне:
- Сложете всички съставки в купа и с ръце омесете тесто
- Направете топчета с големина на орех и подредете в тавичката на разстояние 3-4 сантиметра едно от друго
- Притиснете леко всяко топче
- Печете 14-15 минути в предварително загрята на 175°С фурна или докато сладките не се напукат и не придобият лек загар
- Извадете тавата от фурната и оставете бисквитките да изстинат, имайте предвид, че са меки докато са топли, но след като изстинат стават много приятно хрупкави
- Съхранявайте в кутия
--------------------------------------------
PEANUT BUTTER CHRISTMAS COOKIES
Ingredients:
- 200g penut butter
- 60ml olive oil
- 180g coconut sugar
- 230g spelt flour
- 2 Tbsp flax meal mixed with 1/3 cup water
- 1 tsp baking soda
- pinch of salt
- vanilla
Instructions:
- Put all of the ingredients in a bowl and use your hands to mix them and make a dough
- Make walnut sized balls and arrange them in a tray covered with baking paper 3-4cm apart
- Flatten the balls a bit
- Bake in a preheated to 175°C oven for 14-15 minutes or till they crinkle a little and become slightly golden
- Remove from oven and let them cool in the tray, bare in mind they are soft when hot, and when they cool down the cookies become very nicely crunchy
Коментари
Публикуване на коментар