Днешните сладки, които искам да ви представя са характерни за района на Пулия в Италия, не съм сигурна как се казват, на едно място ги намерих като
“Castagnelle” cookies.
Разбира се както за всяка италианска рецепта и тази има различни варианти, като всеки от тях твърди, че е истинския, единствен и най-добър, забавни хора са италианците когато става дума за храна.
Аз се спрях на тази рецепта, която е постна, не включва дори мазнина, като изключим орехите де. Приготвянето е много лесно, общо взето всичко се забърква в една купа и това е.
Продукти за 45бр сладки:
- 200г натрошени орехи
- 260г пълнозърнесто брашно от спелта + 1-2 с.л. за разточване
- 160г кокосова захар
- настъргана кора от 1 лимон
- 135мл вода
- 2ч.л. сода
- 1/2ч.л. канела
- ванилия
Приготвяне:
- В купа сложете брашното, орехите, кокосовата захар, лимоновата кора, содата и подправките, и разбъркайте
- Добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица докато не започне да се оформя тесто
- С ръце дооформете топа леко лепкаво тесто
- Откъснете 1/3 от тестото и върху набрашнен плот, с ръце, направете "саламче" с диамерър около 3-4см
- Притиснете отгоре, така че да се сплеска и с нож нарежете тестото по доагонал, така че да получите ромбчета, направете същите стъпки с останалото тесто
- Преместете сладките в тава покрита с хартия за печене като оставяте около 2см разстояние между тях
- Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 20-22минути
- Щом се опекат, преместете върху решетка за изстинат напълно и после съхранявайте в кутия
----------------------------------------
Ingredients for 45 cookies:
- 200g crushed walnuts
- 260g wholegrain dinkel flour + 1-2Tbsp for rolling
- 160g coconut sugar
- zest of 1 lemon
- 135ml water
- 2tsp baking soda
- 1/2tsp cinnamon
- vanilla
Instructions:
- In a bowl add all of the ingredients except the water and mix
- Add the water and by using a wooden spoon mix until you a dough starts to form
- Using your hands form the dough, it should be a little sticky
- Take 1/3 of the dough and on a floured surface roll it into a sausage and flatten it with your hands
- Then cut diagonally so you get little rhombuses
- Transfer them in a tray covered with baking paper
- Bake in a preheated to 170°C oven for 20-22 minutes
- Leave them to cool completely on a cooling rack then store them in an airtight container
I love the look of these - thanks so much for sharing and merry Christmas!
ОтговорИзтриванеOf course! Thank you, have a lovely Christmas! ♥
Изтриване