Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Слънчогледова халва с орехи | Sunflower halva with walnuts

Тази чудна рецепта е от Ани от https://www.healthylicious.bg, просто нямаше как да не я приготвя, толкова е лесна и бърза и се получава толкова вкусно, че не беше възможно да я пропусна.
Продуктите са много семпли и малко на брой и се комбинират в една купа, след което е необходимо да сложите всичко във фризера или в хладилника, в зависимост от това дали искате малко по-твърда, или пък предпочитате малко по-мека халва.
Продукти:
  • 60г натрошени орехи
  • 100г слънчогледов тахан, може да замените със сусамов ако предпочитате
  • 100г мед или агаве
  • 10-15г разтопено кокосово масло
  • 10г кокосово брашно
Приготвяне:
  1. Смесете всичко в дълбока купа, така че да получите гладко и лъскаво тесто
  2. С ръце може да го оформите като салам и да го приберете в хладилник или фризер, а може и да го сложите в тавичка с хартия за печене, да го заравните и да го нарежете на блокчета след като се втвърди
--------------------------------------------
Ingredients:
  • 60g crushed walnuts
  • 100g sunflower or sesame tahini
  • 100g honey or agave
  • 10-15g melted coocnut oil
  • 10g coconut flour
Instructions:
  1. Put all of the ingredients in a bowl and mix until you get a nice smooth silky dough
  2. Form the dough with your hands to a salami shape and put it in the freezer for an hour. You can also flatten it and cut it into bars
  3. Store in the fridge if you want your halva to be a bit softer, otherwise you can store it in the freezer

Коментари