В това брауни има една тайна съставка, която всъщност е главния виновник за това то да бъде толкова сочно. Можете ли да се сетите коя е? Ако го опитате със сигурност никога няма да познаете, но при всички положения ще усетите сочноста и приятната горчивина от парченцата какаова маса/черен шоколад.
Тайната и сочна съставка всъщност е тиквичка! Да, точно така, не че съм открила топлата вода, много отдавна има десерти с тиквички, но до сега аз не съм споделяла такава рецепта, а съм правила много.
Понеже браунито стана жестоко, страшно вкусно, а е и супер лесно за приготвяне, нямаше как да не го споделя!



Продукти:- 180г пълнозърнесто брашно от спелта, може да замените с бяло
- 20г какао
- 150г кокосова захар
- 50мл олио от гроздови семки
- 250г настъргана тиквичка
- 1ч.л. сода + 1с.л. лимонов сок или оцет
- 40г натрошена какаова маса + 1с.л. мед или агаве, или черен шоколад
Приготвяне:
- В купа сложете брашното, какаото, захарта, олиото и меда ако ще ползвате какаова маса а не черен шоколад, и разбъркайте
- Добавете настърганата тиквичка и разбъркайте. Сместа ще ви се струва суха, но след като тиквичката си пусне водата, сместа ще се получи много сочна и приятна.
- Докато сместа се овлажнява от тиквичката пуснете фурната да загрява на 170°С
- Преди да сложите браунито да се пече, добавете натрошената какаова маса или натрошения черен шоколад и разбъркайте за последен път
- Изсипете сместа в тавичка с хартия за печене и печете в загрята фурна около 35-40 минути или докато клечка за зъби не излиза с няколко мокри трохички по нея
- Оставете на решетка да изстине и може да нападате
--------------------------------------
Ingredients:
- 180g wholegrain spelt flour
- 20g cocoa powder
- 150g coconut sugar
- 50ml grape seed oil
- 250g shredded zucchini
- 40g crushed cocoa mass + 1Tbsp agave or honey, or dark chocolate
Instructions:
- Put all of the ingredients except the dark chocolate in a bowl and mix well
- The mixture will seem very dry at first but just wait a bit
- Leave the brownie mixture to the side and turn your oven on and preheat it to 170°C
- When the oven is ready add the chocolate pieces and give the mixture a good mix for the last time
- It should be very fudgy moist and chocolaty
- Transfer to a baking tray covered with baking paper and bake for about 35-40 minutes or until a tooth pick comes out with a few wet crumbs. Don't over bake
Коментари
Публикуване на коментар