Крекери с мащерка | Thyme crackers
КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него! Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути
Много интересно предложение :) Чела съм много рецепти, в които се използва сос от нар за мариноване на месо, но досега не съм използвала. Като чета съставките, явно ще се получи вкусно :)
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Здрасти, Кристал!
ИзтриванеБлагодаря ти за коментара.
Наистина става убийствено вкусно, но моето любимото приложение на соса е в салата, просто става супер!
Ще се радвам да споделиш ако приготвиш нещо с наровото сосче.
Поздрави и хубав ден! (: