Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладкиш Агнеса с орехи и кафява захар | Agness cake with walnuts and muscovado





Необходими продукти:

за кекса:
  • 200 г меко малсо
  • 200 г мусковадо
  • 160 г смлени орехи
  • 150г бяло брашно
  • 1 ванилия
  • щипка сол
  • 6 белтъка
за заливката:
  • 6 жълтъка
  • 120 г кафява захар
  • 1 ванилия



Приготвяне:
Пуснете фурната да загрява на 170°С. Пригответе формичка поркита с хартия за печене с размери 28х18см.
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем, Добавете орехите, брашното и ванилията и разбийте добре. Получава се гъсто тесто.
В отделен съд разбийте белтъците с щипката сол на сняг. На няколко пъти ги добавете към ореховата смес, като бъркате внимателно с помощта на шпатула.
След последната доза белтъци ще получите пухкава смес, изсипете я във формичката и печете около 35 минути. Оставете на страна да изстине за около час.
За да приготвите заливката разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Изсипете я върху изстиналия кекс и сложете в предварително загрята на 120°С фурна с вентилатор за около 25 минути или докато се получи хрупкава коричка.


Да ви е сладко! (:
Ето и друга рецепта за Агнеса, с орехи и бадеми.

Коментари