Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадови кошнички с фъстъчен пълнеж и боровинки | Chocolate cups with peanut filling and blueberries


Няма по-изкушаващ десерт от шоколада!🍫

Затова днес съм ви приготвила тези шоколадови кошнички с фъстъчено масло и боровинки

Плътен, богат и много шоколадов вкус с балансираща свежест от боровинките, на всичкото отгоре се правят изключително лесно. 
В instagram ще намерите и кратко видео за приготвянето!

Ще ви трябват:
  • 160г какаова маса + 80г мед или агаве, може да замените с 240г черен шоколад
  • 50г фъстъчено масло + 10г кокосово брашно и 20г мед или агаве
  • шепа боровинки, може да са замразени
Приготвяне
  1. Разтопете какаовата маса и добавете меда, ако използвате шоколад разтопете него
  2. Смесете фъстъченото масло с кокосовото брашно и меда и разбъркайте
  3. В силиконова чашка сипете малко от шокалада, после фъстъченото масло, няколко боровинки, пак шоколад и накрая боровинки за украса
  4. Сложете във фризера за половин час, отделете от формичките и съхранявайте в хладилник

Коментари

  1. Лили, не изчакваш ли да стегнат отделните пластове?
    Изглежда много вкусно:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Алби! Не чакам нищо да стяга, то няма нужда. :)))

      Изтриване

Публикуване на коментар