Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Палачинки с 2 съставки | Crepes with 2 ingredients

Да, правилно сте прочели, само 2 съставки са необходими за приготвянето на тези чудни палачинки!

Правят се много лесно, както всички палачинки, забърквате сместа в една купа и после печете в намазнен тиган!

⚠️ Един съвет или по-скоро нещо, което винаги съм правила когато пека палачинки, не знам може и вие да го правите...
Когато първата палачинка се изпече я слагам върху решетка да изстива докато се пече следващата, защото не обичам да ги слагам горещи в чиния една върху друга, понеже се овлажняват и не ми харесват така. 
Та... завъртам си една поточна линия: тиган-решетка-чиния и съм си супер хаха😆
⚠️

А отстрани пък има изстудена кокосова сметана със замразени плодове, ядки и гранола, и всичко е полято с мед! 🍯🥞

Продукти за 14 палачинки:
  • 300г брашно от спелта
  • 40г конопен протеин
  • 630-650мл вода
*може да сложите 1ч.л. сода за хляб + 1с.л. оцет ако искате палачинките да станат по-пухкави, аз не винаги го правя 
Приготвяне:
  1. Сложете всичко в купа и разбъркайте добре
  2. С шпатула намажете със съвсем мъничко мазнина тиган за палачинки и сипете от сместа
  3. Печете 1-2 минутки от страна или до златисто
Готово!

Коментари