Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Крамбъл с горски плодове | Berry Crumble

Когато преди години ми светна лапичката да променя начина си на живот и по-специално начина си на хранене, първото ми притеснение беше как ще се справя с десертите? Мислите ми бяха ето такива: "те здравословните десерти не са вкусни"," какво пък им е толкова на моите, които и сега си правя"," как ще спра да ям шоколад"," оф, не ги обичам тия фурми" и т. н., и т. н.

Е, сега съм благодарна, че нещо ме е накарало да опитам и да видя всъщност в каква заблуда съм живяла...

Храната може както да ни излекува, така и да ни разболее, затова е много важно да се храним безкомпромисно!

И да, знам, че всеки има различно виждане по темата какво точно е здравословно, знам и, че не е достатъчно просто да се храним по определен начин за да сме здрави.

Необходимо е да има баланс на ума, тялото и душата, така че обичайте себе си и давайте на тялото и душата си нещата, от които се чувстват добре!

По този повод днес предлагам един здравословен КРАМБЪЛ за душата!

Прави се изключително лесно и бързо!





Продукти:

  • 350г замразени или пресни горски плодове (150 ягоди и 200 къпини в случая)
  • 200г брашно от спелта
  • 30г флейкс от спелта или овесени ядки
  • 80г кокосова захар или друг подсладител по ваше желание
  • 60г кокосово масло
  • 10-20г кокосова захар за поръсване
Приготвяне:
  1. Изберете съд за печене с диаметър 22см и сложете плодовете на дъното
  2. В купа сложете всички останали съставки, без захарта за поръсване, и претрийте през пръсти, така че всичко да стане на трохи
  3. Покрийте плодовете с трохите и поръсете с кокосовата захар за допълнителен леко карамелен привкус
  4. Печете в предварително загрята на 180 °С фурна до златисто
  5. Може да поднесете студен или топъл с топка сладолед, аз обичам без

Коментари