Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Тиквени мъфини с кокосов фростинг | Pumpkin muffins with coconut frosting

Бях си замразила тиква още през есента на миналата година и реших да си направя едни кексчетата с нея, и нека ви кажа... получиха се толкова сочни, пухкави и въздушни, че направо са трудни за описване. А за кокосовия фростинг дори не знам какво да кажа... много нежен, много лек, страхотен комплимент към тиквата!
Изпълнението на рецептата е много лесно и става за нула време, а ако нямате тиква може да използвате ябълки, круши, сладък картоф, банан и т. н.




Продукти за 12бр:
  • 220г брашно от спелта
  • 130г кокосова захар
  • 300г пюре от печена тиква
  • 200мл растително мляко
  • 70мл олио от гроздови семки
  • 10г чиа семена
  • 1ч.л. сода за хляб + 1с.л. оцет
за фростинга:
  • кокосовата сметана която се е отделила от едно кенче кокосово мляко
  • 10г кокосова захар
Приготвяне:
  1. В дълбока купа сложете всички съставки за мъфините, като не забравяте да сипете оцета върху содата за да я активирате
  2. Разбъркайте много добре всичко с кухненска тел
  3. Напълнете формичките за кексчетата до 2/3 от обема
  4. Печете на 170°С около 45 минути
  5. Извадете ги върху решетка и оставете да изстинат напълно
За фростинга:
  1. С миксер разбийте сметаната заедно с кокосовата захар, за около 1-2 минутки, или докато не стане пухкава. Важно е кокосовото мляко да е било добре охладено и да го отворите внимателно без да го друсате
  2. Декорирайте кексчетата и дръжте в хладилник
---------------------------------------
Ingredients:
  • 220g spelt flour
  • 130g coconut sugar
  • 300g pumpkin puree
  • 200ml plant milk
  • 70ml grape seed oil
  • 10g chia seeds
  • 1tsp bicarbonate of soda + 1Tbsp vinegar
For the frosting:
  • coconut cream that has separated on top of 1 can of coconut milk, make sure the milk is cooled and don't shake it
  • 10g coconut sugar
Instructions:
  1. In a big bowl put all of the ingredients for the muffins and mix very well. Don't forget to activate the bicarbonate of soda by pouring the vinegar directly on top of it
  2. In a muffin tin fill the cups to 2/3 of the volume
  3. Bake in a preheated to 170°C oven for about 45 minutes or until a toothpick comes out clean
  4. Transfer to a cooling rack and let them cool completely
For the frosting:
  1. With a hand mixer mix the coconut cream with the coconut sugar until it becomes fluffy, airy and light
  2. Decorate the cakes and enjoy!

Коментари