Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сурови шоколадови бонбони | Raw chocolate truffles

Тази рецепта е от онези, които са с много малко продукти, обаче вкуса е просто невероятен! Това показва, че не е нужно нещо да е безумно сложно за да е хубаво или изискано, обикновено малките и семпли неща правят по-голямо впечатление.
Ами да, тези бонбони са точно такива, много са семпли, но мъничките детайли им придават многоизмерен и изискан вкус, а завършека от домашните запечени кокосови стърготини просто ги изстрелва някъде много на високо.  
Такова представяне им направих, че човек ще помисли, че са от злато, но всъщност те просто са адски вкусни. 
Всички сме правили трюфели на основата на фурми, и знаем колко безбройни варианти има, повечето скучни, дори аз като си ги правя, колкото и да ги обичам, често са ми скучни, и затова реших този път да ги залея с една глазура и да ги овалям в кокосови стърготини, които си правя сама, и които запекох във фурната за да станат златни и хрупкави. Абсолютно нищо сложно, а бонбоните сe получиха много различни и брутално вкусни. Стига съм дърдорила, който иска ще ги опита ето и рецептата:






Продукти за 20 бонбона:
за основата:
  • 350г меки фурми почистени от костилките
  • 35г хубаво тъмно какао
за глазурата:
  • 25г кокосово масло
  • 15г мед
  • 5г какао
за овалване:
  • кокосови стърготини*
*изваждам ядката от кокосов орех и я блендирам за кратко докато не се получат дребни стърготини, запичам ги за кратко на 150°С с вентилатор докато не покафенеят леко, съхранявам в буркан. Разбира се може да ползвате и купени, не е задължително вие да си ги приготвите, на мен просто ми харесва, че не са униформени като купените, и има някои по-големи парченца с неправилни форми
Приготвяне:
  1. В блендер сложете фурмите и какаото и блендирйте докато не се получи топка "тесто", от което може да оформите топчета с ръце. В моя блендер това става за точно 20 секунди.
  2. Направете топчета с големина на орех и ги оставете на страна докато приготвите глазурата
  3. Пригответе си купичка, в която ще сложите кокосовите стърготини за да оваляте бонбоните
  4. Разтопете кокосовото масло заедно с меда и добавете какаото, ще се получи течен шоколадов сос, изсипете го в малка купичка
  5. Вземете топче и го потопете в шоколадовата смес, след което веднага го оваляйте в кокосовите стърготини
  6. Направете това с всички топчета и съхранявайте в хладилник
---------------------------------------

Ingredients for 20 truffles:
for the base:
  • 350g soft dates
  • 35g dark cocoa powder nice quality
for the glaze:
  • 25g coconut oil
  • 15g honey or agave
  • 5g cocoa powder
for rolling:
  • homemade shredded coconut*
*of course you can use store bought shredded coconut, I simply prefer to make my own. I remove the meat from a coconut and put it in a blender on high speed for a few seconds or until it becomes the the desired size, then I turn the oven to 150°C with the fan on and roast the "shavings" until they become crispy and golden brown. I let them cool down and store them in a jar
Instructions:
  1. Blend the dates and cocoa powder until a ball of dough forms
  2. Put the shredded coconut in a small bowl so it is ready for rolling
  3. Roll balls between your palms and set aside until you make the chocolate glaze
  4. To make the glaze simply melt the coconut oil and the honey, add the cocoa powder and mix, a nice liquid chocolate sauce should form 
  5. Dip every ball in the glaze and immediately roll in the bowl with the coconut
  6. Do this for every ball and then store in the fridge

Коментари