Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Лешникови трюфели | Hazelnut truffles

Екстремно бързи и лесни за приготвяне бонбони, само с 3 съставки и невероятен наситен шоколадов вкус, без капка захар!



Продукти:
  • 300г меки фурми почистени от костилките
  • 30г какао
  • 80г лешников тахан
Приготвяне:
  1. Сложете 3те съставки в блендер и блендирайте докато се получи топка тесто
  2. Оформете топчета и оваляйте в какао по желание
  3. Съхранявайте в хладилник
------------------------------------------------
Ingredients:
  • 300g soft dates, pits removed
  • 30g cocoa powder
  • 80g hazelnut tahini 
Instructions:
  1. Put the ingredients in a food processor and blend on high speed until a ball of  dough forms
  2. Make small balls and roll them in cocoa powder if you like
  3. Store in the fridge

Коментари