Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Палачинки с кокосово брашно и брашно от камут | Coconut and kamut flour pancakes

Приядоха ми се палачинки, често ми се случва хаха, защото много обичам, пък и точно си бях направила домашната "нутела" и трябваше да я пробвам с палачинки. Направих ги кокосови, защото много обичам и кокос, вече имам една рецепта за кокосови палачинки, може да ги видите тук, но тези са малко по-различни имат и друго брашно освен кокосовото, и стават малко по-пухкави. Готови са за нула време и са много лесни за приготвяне.

Продукти за 10 малки палачинки (около 10см диаметър):
  • 115г аквафаба (водата от малко бурканче с нахут)
  • 90г кокосово брашно
  • 90г брашно от камут, може да замените с пшенично)
  • 1с.л. сироп от агаве или мед
  • щипка сол
  • 10г конопен протеин или ленено брашно
  • 1-2с.л. зехтин за пържене
Приготвяне:
  1. С миксер разбийте нахутената вода и щипката сол на сняг
  2. Добавете останалите продукти и разбъркайте с шпатула или кухненска тел докато не получите гъста смес
  3. Сложете тиган за палачинки на среден огън и намажете с малко зехтин
  4. Сипече част от сместа в тигана и загладете леко с лъжица, слагайте смес за 2-3 палачинки наведнъж
  5. Пържете около 2-3 минутки на страна
  6. Сервирайте топли или студени с мед, сладко или домашен течен шоколад
Да ви е сладко! (:
-----------------------------------------------------
Ingredients for 10 small pancakes (about 10cm diameter):
  • 115g aquafaba (the liquid form a can of chickpeas)
  • 90g coconut flour
  • 90g kamut flour
  • 1Tbsp agave syrup
  • pinch of salt
  • 10g hemp protein powder
  • 310ml dinkel or other plant milk
  • 1-2Tbsp olive oil for frying
Instructions:
  1. Beat the aquafaba in a bowl with a pinch of salt until you get stiff peaks
  2. Mix in all the remaining ingredients with a wisk
  3. Put a pancake pan on medium heat with some olive oil and pour 3 dollops of the mixture in the pan
  4. Flatten the pancakes with a spoon and fry for 2-3 minutes on each side
  5. Do the same for the remaining mixture 
  6. Serve hot or cold with some, honey, maple syrup or some homemade sugar free "nutella"

Коментари