Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Домашна "Нутела" без захар | Homemade "Nutella", no sugar

Ето и първата рецепта за тази година, разбира се, че ще бъде много шоколадова! Нека и годината на всички ви бъде толкова сладка, вкусна, мека и шоколадова, бъдете здрави!
Отдавна не бях правила домашен течен шоколад, но едно стори на mariyasfood ме подсети, и реших това да бъде началото за тази година. Тъй като сторито вече не е активно, може да намерите подобна рецепта в нейният профил.
Шоколада е просто неустоим, ароматът на печени лешници и какао ми е слабост, а това, че няма никаква захар е просто чудесно. Филийка намазана с тази "нутела" просто е жестоко нещо, също така е много подходяща и за палачинки, а пък аз обичам да си топя и солетки в нея!

Продукти:
  • 150г сурови лешници
  • 260г фурми почистени от костилкте
  • 225г растително мляко по избор (кокосово, бадемово, спелтово и т.н.)
  • 25г тъмно какао на прах
  • 10г кокосово масло
  • ванилия
Приготвяне:
  1. Запечете лешниицте на 200°C за 10 минути
  2. Претрийте ги през кърпа за да паднат обелките
  3. В блендер (аз ползвах нутрибулет) сложете фурмите, млякото, какаото и кокосовото масло, накрая добавете топлите лешници и ванилията
  4. Разбийте всичко докато не получите гладък шоколадов крем
  5. Изсипете в буркан и съхранявайте в хладилник
Да ви е сладко! (:
------------------------------------
Ingredients:
  • 150g raw hazelnuts
  • 260g pitted dates
  • 225g plant milk of your choice (coconut, almond, dinkel etc.)
  • 25g dark cocoa powder
  • 10g coconut oil
  • vanilla (optional)
Instructions:
  1. Roast the hazelnuts for 10 minutes in a preheated to 200°C oven
  2. Roll them in a towel to remove the peels
  3. Put the dates, milk, cocoa powder and coconut oil in a blender (I used a basic nutribullet), add the hot hazelnuts and vanilla
  4. Blend until you get a creamy, thick chocolate spread
  5. Pour in a jar and store in the fridge

Коментари