Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сурово веган брауни без захар | Sugar free raw vegan brownie

С Мария от @mariyasfood, решихме да измислим рецепта за брауни, което е без захар, без брашно и не изисква печене, с две думи да е лесно, много вкусно и бързо за приготвяне! Определихме какво искаме да сложим в него, и това е и резултатa, много кадифено и много шоколадово сурово брауни, с което всеки би могъл да се справи.👌💕 По този повод решихме да организираме и един GIVEAWAY, в който ще подарим на 2-ма от вас основния продукт за нашето брауни + един нейн и един мой любим продукт, които използваме често в кухнята!
⚋⚋⚋⚋⚋
Условията за участие са следните:
➡ да следвате мен и @mariyasfood
➡ да харесате снимките с нашите браунита
➡ да тагнете някой приятел в коментар
Ако желаете може да ни тагнете и в стори, особено ако решите да приготвите браунито! 💕
Победителите ще изтеглим на случаен принцип на 29.01.2020г.
Giveaway-я е валиден само в Instagram




Продукти:
за браунито:
  • 150г нахут
  • 25г какао
  • 200г фурми почистени от костилките
  • 60мл мляко от спелта или друго растително мляко
  • 10-20г счукани какаови зърна или парченца черен шоколад
  • 20г разтопено кокосово масло
за заливката:
  • 20г разтопено кокосово или какаово масло
  • 20г агаве или мед
  • 10г какао
Приготвяне:
  1. Cложете всички съставки за браунито, освен натрошените какаови зърна, в блендер и блендирайте докато не получите гъста шоколадова смес. Ако е необходимо обирайте стените на блендера с. Преместете сместа в купа и добавете какаовите зърна и разбъркайте с шпатула
  2. Изсипете сместа в подходяща тавичка, покрита с хартия за печене, и заравнете с помощта на шпатула
  3. Пригответе заливката като смесите разтопеното кокосово или какаово масло заедно с какаото и меда, след което залейте брауните
  4. Отсавете в хладилник за 2 часа, а после го нарежете на 9 квадратчета

-------------------------------------------------

Ingredients:
for the brownie:
  • 150g chickpeas
  • 25g cocoa powder
  • 200g pitted dates
  • 60ml plant milk
  • 10-20g crushed cocoa beans
  • 20g melted coconut oil
for the glaze:
  • 20g melted coconut or cocoa oil
  • 20g agave syrup or honey
  • 10g cocoa powder
Instructions
  1. Put all of the ingredients for the brownie, except the crushed cocoa beans, in a blender/food processor and blend until you get thick chocolaty brownie mixture. Transfer to a bowl add the cocoa beans and mix with a wooden spoon or spatula.
  2. Pour the mixture in a suitable bowl covered with baking paper and flatten it nicely
  3. Make the glaze by mixing the melted oil with the honey and cocoa powder and then pour over the brownie
  4. Put the brownie in a fridge for 2 hours and cut it into 9 equal squares
Enjoy! (:

Коментари