С Мария от @mariyasfood, решихме да измислим рецепта за брауни, което е без захар, без брашно и не изисква печене, с две думи да е лесно, много вкусно и бързо за приготвяне! Определихме какво искаме да сложим в него, и това е и резултатa, много кадифено и много шоколадово сурово брауни, с което всеки би могъл да се справи.👌💕 По този повод решихме да организираме и един GIVEAWAY, в който ще подарим на 2-ма от вас основния продукт за нашето брауни + един нейн и един мой любим продукт, които използваме често в кухнята!
⚋⚋⚋⚋⚋
Условията за участие са следните:
➡ да следвате мен и @mariyasfood
➡ да харесате снимките с нашите браунита
➡ да тагнете някой приятел в коментар
Ако желаете може да ни тагнете и в стори, особено ако решите да приготвите браунито! 💕
Победителите ще изтеглим на случаен принцип на 29.01.2020г.
Giveaway-я е валиден само в Instagram
Продукти:
за браунито:
- 150г нахут
- 25г какао
- 200г фурми почистени от костилките
- 60мл мляко от спелта или друго растително мляко
- 10-20г счукани какаови зърна или парченца черен шоколад
- 20г разтопено кокосово масло
за заливката:
- 20г разтопено кокосово или какаово масло
- 20г агаве или мед
- 10г какао
Приготвяне:
- Cложете всички съставки за браунито, освен натрошените какаови зърна, в блендер и блендирайте докато не получите гъста шоколадова смес. Ако е необходимо обирайте стените на блендера с. Преместете сместа в купа и добавете какаовите зърна и разбъркайте с шпатула
- Изсипете сместа в подходяща тавичка, покрита с хартия за печене, и заравнете с помощта на шпатула
- Пригответе заливката като смесите разтопеното кокосово или какаово масло заедно с какаото и меда, след което залейте брауните
- Отсавете в хладилник за 2 часа, а после го нарежете на 9 квадратчета
-------------------------------------------------
Ingredients:
for the brownie:
- 150g chickpeas
- 25g cocoa powder
- 200g pitted dates
- 60ml plant milk
- 10-20g crushed cocoa beans
- 20g melted coconut oil
for the glaze:
- 20g melted coconut or cocoa oil
- 20g agave syrup or honey
- 10g cocoa powder
Instructions
- Put all of the ingredients for the brownie, except the crushed cocoa beans, in a blender/food processor and blend until you get thick chocolaty brownie mixture. Transfer to a bowl add the cocoa beans and mix with a wooden spoon or spatula.
- Pour the mixture in a suitable bowl covered with baking paper and flatten it nicely
- Make the glaze by mixing the melted oil with the honey and cocoa powder and then pour over the brownie
- Put the brownie in a fridge for 2 hours and cut it into 9 equal squares
Enjoy! (:
Коментари
Публикуване на коментар