Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Веган кекс с тиква и ядки | Vegan pumpkin and nuts cake

 Въпреки че коледните празници отминаха, и аз се отнесох малко несериозно към снимането на сладките... направо никак не се и отнесох, една снимка нямам, но пък всичките са изядени и станаха много вкусни (тук, тук и тук може да видите някои миналогодишни мои любими). Въпреки това, все пак реших да споделя с вас ето този прекрасен кекс, който отдавна бе направен и отдавна изчезна, и да ви пожелая да бъдете много здрави и усмихнати през новата година, и каквото ви топли душата да витае влъшебно около вас!
Стига толкова дрънкане преминавам към рецептата!
Продукти:

  • 2 с.л. чия накиснати в 6 с.л. вода (за около 5-10 минути)
  • 1½ ч.ч. брашно от спелта*
  • 1 ч.л сода за хляб
  • щипка сол 
  • 1/3 ч.ч.разтопено кокосово масло
  • 1/2 ч.ч. кокосова захар
  • ванилия
  • 1 ч.л. оцет
  • 4 с.л. бадемово мляко**
  • 1/2 ч.ч. пюре от ябълки
  • 1/2 ч.ч. пюре от тиква
  • 1/2 ч.ч. ядки
  • 1/2 ч.ч. червени боровинки
*може да замените с брашно по ваш избор
**може да замените с всякакво друго мляко
Приготвяне:

  1. Пуснете фурната да загрява на 180°С
  2. В купа смесете брашното, содата, солта и ванилията
  3. В отделен съд разбийте добре, накиснатата чия заедно със захарта
  4. Добавете оцета, млякото, ябълковото и тиквеното пюре
  5. Прибавете сухите към мокрите съставки и смесете добре като не прекалявате с разбъркването
  6. Внимателно добавете и орехите заедно с боровинките
  7. Изсипете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и печете около 50 минути, като проверявате с клечка за зъби
  8. Оставете кекса да изстине в тавичката около 10-15 минути и тогва го извадете от формата
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK


Да ви е сладко! :)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Although the Christmas holidays have passed, and I just did not take one photo of the cookies, but all are eaten and were very delicious (here, here and here you can see some of the last year ones that are my favorites). Still, I decided to share with you this beautiful cake that has long been gone, and to wish you to be very healthy and smiling in the new year, and what warms your soul to be lurking magiccaly around you!
Ingredients:

  • 2 tablespoons chia seeds soaked in 6 tablespoons of water (for about 5-10 minutes)
  • 1½ cups spelt flour *
  • 1 tsp baking soda
  • pinch of salt
  • 1/3 cup coconut oil
  • 1/2 cup coconut sugar
  • vanilla
  • 1 tsp. vinegar
  • 4 tablespoons almond milk **
  • 1/2 cup apple puree
  • 1/2 cup pumpkin puree
  • 1/2 cup nuts
  • 1/2 cup cranberries
* You can substitute with flour of your choice 
** You can substitute with any milk

Method:

  1. Heath oven to 180 ° C 
  2. In a bowl, mix the flour, baking soda, salt and vanilla 
  3. In a separate bowl mix the soaked chia seeds with the sugar 
  4. Add vinegar, milk, apple and pumpkin puree 
  5. Add the dry ingredients to the wet ingredients and mix thoroughly but don't overdo it 
  6. Carefully fold the walnuts along with the berries 
  7. Pour the mixture into a cake mold covered with baking paper and bake for about 50 minutes  by checking with a toothpick 
  8. Allow the cake to cool in the pan for about 10-15 minutes and then remove it and put it on a wire rack to cool completely

Enjoy (:

Коментари