Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 15 декември 2017 г.

Кантучини | Cantuccini

Третата коледна история са любимите ми, и прекрасни италиански кантучини!
Продукти за 25-30 броя:

  • 2 големи яйца
  • 155г захар
  • 65мл зехтин екстра върджин
  • щипка сол
  • 1 ванилия
  • 1ч.л. бакпулвер
  • 260г бяло брашно
  • 100г орехи
  • пудра захар за поръсване
Приготвяне:
  1. В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта, зехтина, солта, и ванилията.
  2. Добавете брашното, бакпулвера и орехите, и бъркайте докато се получи леко лепкаво тесто, което обаче се отлепя от стените .
  3. Разделете тестото на 2 и го оформете като две "хлебчета" върху тавичка покрита с хартия за печене.
  4. Сложете тестото в хладилника за 30минути/1час.
  5. Поръсете "хлебчетата" с пудра захар и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минути, или докато придобият златен загар.
  6. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.
  7. Разрежете на филийки с дебелина 1см, подредете ги обратно в тавата и печете още 10-ина минути.
  8. Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съранявайте в кутия с капак.

Да ви е сладко, и весела Коледа! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар