Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кантучини | Cantuccini

Третата коледна история са любимите ми, и прекрасни италиански кантучини!
Продукти за 25-30 броя:

  • 2 големи яйца
  • 155г захар
  • 65мл зехтин екстра върджин
  • щипка сол
  • 1 ванилия
  • 1ч.л. бакпулвер
  • 260г бяло брашно
  • 100г орехи
  • пудра захар за поръсване
Приготвяне:
  1. В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта, зехтина, солта, и ванилията.
  2. Добавете брашното, бакпулвера и орехите, и бъркайте докато се получи леко лепкаво тесто, което обаче се отлепя от стените .
  3. Разделете тестото на 2 и го оформете като две "хлебчета" върху тавичка покрита с хартия за печене.
  4. Сложете тестото в хладилника за 30минути/1час.
  5. Поръсете "хлебчетата" с пудра захар и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минути, или докато придобият златен загар.
  6. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.
  7. Разрежете на филийки с дебелина 1см, подредете ги обратно в тавата и печете още 10-ина минути.
  8. Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съранявайте в кутия с капак.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK

Да ви е сладко, и весела Коледа! (:

Коментари