Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Напукани сладки с пудра захар | Crinkles

Коледно нещо номер 5!
Това са любимите ми коледни сладки!
Наситения какаов вкус и кадифената текстура просто ги правят неустоими! Ако не сте ги опитвали направете го, защото изпускате много.
Миналата година споделих рецепта за същите сладки, но понеже малко промених количествата на съставките (вкуса пак е толкова прекрасен, само вида им е малко подобрен) реших пак да ги споделя, пък и вижте какво хубаво настроение създават тия готини лампички!

Продукти:
  • 1 и 1/4 ч.ч. брашно
  • щипка сол
  • 1ч.л. бакпулвер
  • 1ч.ч. захар
  • малко повече от 1/2ч.ч. какао
  • 2-3ч.л. разтворимо кафе
  • 1 ванилия
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1/2 ч.ч. пудра захар за овалване 
Приготвяне:
  1. В дълбока купа смесете солта, захарта, какаото, кафето и ванилията.
  2. Добавете зехтина и разбърркайте добре с помощта на кухненска тел.
  3. Разбийте яйцата и ги изсипете в какаовата смес.
  4. Разбъркайте добре и добавете брашното.
  5. С помощта на дървена лъжица или шпатула разбъркайте докато се получи меко, лъскаво и леко лепкаво тесто.
  6. Сложете тестото в хладилника за 30-40 минути.
  7. Пуснете фурната да загрява на 160°С и пригответе тава с хартия за печене.
  8. Сложете пудрата захар в дълбока чиния.
  9. От охладеното тесто с ръце оформете топчета с големина горе долу колкото орех и сложете в пудрата захар*. Оваляйте добре и сложете топчетата в тавата. 
  10. Печете около 10-12 минути, или докато се напукат хубаво.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
 *За да останат сладките бели е необходимо да ги извадите от съда с пудрата захар непосредствено преди да ги сложите във фурната, защото иначе захарта много бързо се попива от тестото и по този начин се губи "снежния" ефект. Вкуса няма да се промени разбира се, но визията няма да е толкова симпатична.
Вижте тук са по-тъмни, защото ги овалвах една по една вместо всичките наведнъж и веднага във фурната. Също така не са много хубаво напукани, спомням си, че тестото беше малко по-твърдичко, но пък затова сега добавих още едно яйце към рецептата и станаха супер!
Весели Празници! (:

Коментари