Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадов кекс без брашно | Flourless chocolate cake



Мисля, че по броя на шоколадовите рецепти в блога може да се досетите, че много обичам шоколад!
Ето и още една шоколадова рецепта за кекс без брашно.



Продукти:

  • 150г черен шоколад (60-70%)
  • 6 белтъка
  • 6 жълтъка
  • 110 г мусковадо, кокосова или бяла кристална захар
  • 2 с.л. какао
  • щипка сол

Приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня. Сложете белтъците заедно с щипката сол в дълбок съд и ги разбийте на сняг.
Разбийте жълтъците и захарта, а после добавете и какаото.
Разтопения шоколад изсипете на тънка струйка в какаовата смес и разбийте добре.
Добавете и белтъците на няколко пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.
Изсипете сместа във форма покрита с хартия за печене и с размери 22х15 см, печете в предварително загрята на 145°С фурна с вентилатор около 45 минути или докато кекса започне да се отделя от стените на формата и се стегне в центъра.



Да ви е сладко! (:

Коментари