Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Коледни орехови виенски сладки | Christmas walnut viennese cookies




Тези сладки определно попадат в категорията "любими и коледни".  Рецептата е уникално лесна, но не за сметка за вкуса разбира се! Единственото не много приятно около правенето на тези сладки е безумно бързото изяждане след като се опекат.







Ще ви трябват:
  • 250г бяло брашно
  • 250г меко масло
  • 250г мусковадо 
  • 250г смлени орехи
  • щипка сол
  • 1 голямо яйце
  • ванилия





Приготвяне:
В купа смесете сухите съставки  - брашното, захарта, солта и орехите. Добавете яйцето а после и маслото. С ръце оформете тесто, завийте го във фолио и оставете в хладилника за 2 часа до 3-4 дни. Охладеното тесто може да разточите и да изрежете в различни формички, а може да оформите и топчета, аз го направих на саламче и го нарязах.
Печете в предварително загрята на 160°С фурна с вентилатор за около 20 минути или докато сладките станат с тъмно златист цвят и покафенеят леко по краищата.
Оставете върху решетка да изстинат напълно и съхранявайте в плътно затворена кутия.






Весела коледа! (:









Коментари