Крекери с мащерка | Thyme crackers
КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него! Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...
Браво, чудесно предложение! Идеи какво правим ако не може какао? Рожков дали ще свърши работа и в какво количество, имаш ли идея?! (Бебето много се възбужда от какаото) :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Стамене! (:
ОтговорИзтриванеКакаото можеш да заместиш 1:1 с рожков, но имай предвид, че аромата няма да е така шоколадов както от какаото. Мисля че няма нужда да намаляваш количеството на захарта, единствено може би ще трябва да добавиш още съвсем мъничко вода, защото все пак рожковът сгъстява повече от какаото и ще е по-трудно после да се инкорпорират белтъците без да спаднат прекалено.
Пожелавам ти приятен ден и хубав уикенд и ще се радвам да споделиш как се е получил кекса! (:
Поздрави!
Какъв е размера на формата?
ОтговорИзтриванеМоята формичка е 26х10см. (:
ИзтриванеБлагодаря!Това е прекрасна рецепта за хора с алергия към глутена.Ще я направя задължително.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че се харесва!
ИзтриванеЩе се радвам да споделите резултата.
Поздрави и хубава вечер! (:
Привет, чудя се, ако прибавя крема сирене, дали ще се получи като почти чийзкейк брауни :)
ОтговорИзтриванеПривет, мисля че ако добавите малко крема сирене и разтопен черен шоколад ще се получи страхотно, не мисля, че вкуса ще има нещо общо с чийзкейк, по-скоро брауни/фъдж, но пък звучи чудесно!
ИзтриванеАко решите да пробвате ще се развам да споделите как се е получило!
Поздрави и хубава вечер! (:
Пробвах да го направя и на вкус се получи страхотно и много въздушно, но най-отдолу се утаи един слой като блат. Сякаш по тежките съставки се смъкнаха на дъното, а нагоре бухна като гъба. Защо се получи така? Това, за което не се постарах съвсем е да смеся до хомогенност белтъчната смес с другата, останаха по едри частици от белтъците. Възможно ли е това да е причината? Не мога да кача снимка за да покажа. Благодаря за рецептата, скоро ще пробвам и с пълнозърнесто оризово брашно. Много си пасва с малини този кекс :)
ОтговорИзтриванеСпоред мен точно това е причината, защото не са се смесили добре белтъците, а пък оризовото брашно е някак си по-тежко и затова се е утаило на дъното по този начин. Това няма значение разбира се, щом е станало добре на вкус, другия път ще го смесиш по-добре и ще стане супер и на външен вид. Съгласна съм за малините, аз ги обичам с всичко което има шоколад или какао!
ИзтриванеБлагодаря за коментара, Деси, приятен уикенд и да пишеш как е станало с пълнозърнестото брашно. :)
Направих го още веднъж и се получи идеално, изглежда като на снимката и е много лекичък. Страшно ни харесва за лятото!
ОтговорИзтриванеМного се радвам ! Пожелавам ви приятно и леко лято тогава!
Изтриване:)))