Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Гранола | Granola



Представям ви една рецепта за домашно приготвена гранола, идеална за закуска!

Ще са ви необходими:

  • 300г фини овесени ядки
  • 35г орехи или други ядки по избор
  • 50г слънчогледови семки
  • 15г кокосови стърготини
  • 100г натрошен черен шоколад
  • 85г бадемово масло или друго ядково масло по избор
  • 90г мед
  • 1 шепа пресни малини



Приготвяне:
Сложете хартия за печене в малко по-дълбока тавичка и пуснете фурната да загрява на 170°С.
Изсипете всички съставки в голяма купа, като оставите малините на страна. С дървена лъжица смесете всичко добре, докато се образува сравнително гъстичка и лепкава смес. Накрая добавете и малините и разбъркайте за кратко.
Изсипете сместа в тавичката и печете около 45-50 минути, като на всеки 7-8-10 минути разбърквате.
Готовата гранола трябва първо да изстине и след това може да я съхранявате в кутия или буркан на стайна температура.






За приготвянето на закуска с гранола, изсипете в купичка желаното количество, гарнирайте с различни замразени и пресни плодове и ядки и допълнете с мляко по ваш избор - кисело, прясно, йогурт, бадемово, соево, оризово и т.н.
Може да ползвате гранолата и като добавка към смути - прибавете една шепа в блендера и сте готови.



Е, да ви е сладко! (:

Коментари