Крекери с мащерка | Thyme crackers
КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него! Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...
Прекрасно ти се е получило, Лили, благодаря за доверието! Аз също мисля да го обогатя някой път с ядки/семена. Вярвам е още по-вкусен! И как красиво ти се е напукал, даже на зебра ми прилича. ;)
ОтговорИзтриванеСамо един съвет - не добавяй брашно за месене. Не е нужно да се меси хлебчетп, само трябва да се събере на топка. Предполагам, че е трябвало да добавиш още мляко, защото си използвала допълнително половин чаша брашно.
Но както и да е. Важното е, че ти е харесал. И на мен също - защото е вкусен и не се притеснявам дали ще ми направи пак проблем пустата мая...
Спирам, че ти изприказвах сто неща... Благодаря още веднъж и да ви е сладко вкъщи! :)
Извинявай, Лили, но се сетих нещо... Защо не сложиш бутон за следване на блога ти? Бих се радвала да мога да те следвам (трябва да го има в настройките). ;)
ИзтриванеИ едва сега видях сърчицето върху хляба, браво!
Всъщност не съм го месила, наистина само го събрах на топка, но ползвах една по-голяма чаша за киселото мляко и затова може би се наложи да сложа повече брашно. Иначе хлебчето наистина е много вкусно с ядки.
ИзтриванеА относно бутоните.. благодаря за предложението. Аз въобще не съм толкова навътре с "блогърстването" въпреки че вече почти 1 година имам блог. Сега вече и аз ще знам какво да направя за да последвам някой, а не само да добавям линка му към любими.
Благодаря за коментара Гери!
Хубава вечер! :)