Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...

Брускети с Бри | Brie cheese bruschetta

 За тази вкусотия ни трябват:
Няколко филийки хляб, в случая домашно направен
3-4 с.л. зехтин
резенчета Бри
2 листенца босилек
1 обелена скилидка чесън
1 домат
3-4 маслини каквито обичате
фурна загрята на 200 градуса :)

Нарязваме маслините на малки парченца, след като сме отстранили костилките. Нарязваме доматите на полумесеци, кръгове или кубчета без да махаме семките(те са нааай-вкусното нещо от целия домат хи хи). Нарязваме и сиренето на резенчета в някаква форма която ви допада, може дори да го накъсате.
Поръсваме филийките със зехтин и от двете страни, поставяме ги в тавичка с хартия за печене и поръсваме отгоре маслините. Слагаме ги на загрятата фурна и печем около 5-6 мин.
Като ги извадим от фурната докато са още горещи намазваме краищата със скилидката чесън. Слагаме парченцата сирене върху топлите филийки за да се поразтопят леко а отгоре и доматите. Накрая поръсваме с нарязаните листенца босилек и след 10 минути вече няма и следа от брускетите. Да ви е сладко!


Коментари