Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...

Кифлички със Сирене | Buns with cheese filling

Продукти:
*за тестото
3-4 ч.ч. брашно (около 500-600г)
1 пакетче суха мая
4-5 с.л. зехтин
1-2 с.л. мед или кафява захар
хладка вода около 1.5-2 ч.ч.

*за плънката
200 г краве сипене
2 яйца
40 г краве масло

Приготвяне:
От посочените продукти замесваме меко тесто което оставяме да втаса докато удвои обема си. След като втаса пускаме фурната на 225 градуса да загрява. Забъркваме плънката като смесваме яйцата със сиренето и намачкваме хубаво с вилица. Разтопяваме маслото. Поръсваме плота/масата (или върху каквото месите) обилно с брашно и омесваме тестото за кратко. Разточваме го на кръг с дебелина 0.5см и го нарязваме като пица като намазваме всяко парче с масло и слагаме плънка в края на парчето.
Навиваме го на кифлички и ги пренасяме в тава покрита с хартия за печене. Покриваме с кърпа и оставяме кифличките да втасат за 20 мин.
Изпичаме ги на предварително загрята до 225 градуса фурна.




Коментари