Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 10 януари 2014 г.

Домашен хляб | Homemade bread

Продукти:
4-5 ч.ч. брашно
1 пакетче суха мая
5-6 с.л. зехтин
1 с.л. мед 
хладка вода или рядък айрян
щипка, две сол 

Приготвяне:
Омесваме меко тесто от посочените продукти (аз го меся в купа и то съвсем за кратко като трябва да остане почти лепкаво). Оставяме го да втаса докато удвои обема си (около 1ч или малко повече). След това го омесваме за кратко върху набрашнена повърхност. За да се получи такава форма разточваме тестото на дълъг и тесен правоъгълник. Нарязваме го на ресни с ножица като всеки разрез стига до половината от ширината на правоъгълника. После навиваме на руло и го обръщаме върху тавичка покрита с хартия за печене с не-срязаната част надолу и от само себе си се оформя по този начин(е, трябва тук таме да му помогнете де, но като цяло не е хич трудно а е много красиво). Оставяме го да втаса за 20 мин. През това време загряваме фурната на 225 градуса и печем до красиво ;)
От това количество тесто се получават 2 малки хляба.




Няма коментари:

Публикуване на коментар