Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 2 декември 2016 г.

Шоколадов кекс без брашно | Flourless chocolate cake



Мисля, че по броя на шоколадовите рецепти в блога може да се досетите, че много обичам шоколад!
Ето и още една шоколадова рецепта за кекс без брашно.



Продукти:

  • 150г черен шоколад (60-70%)
  • 6 белтъка
  • 6 жълтъка
  • 110 г мусковадо, кокосова или бяла кристална захар
  • 2 с.л. какао
  • щипка сол

Приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня. Сложете белтъците заедно с щипката сол в дълбок съд и ги разбийте на сняг.
Разбийте жълтъците и захарта, а после добавете и какаото.
Разтопения шоколад изсипете на тънка струйка в какаовата смес и разбийте добре.
Добавете и белтъците на няколко пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.
Изсипете сместа във форма покрита с хартия за печене и с размери 22х15 см, печете в предварително загрята на 145°С фурна с вентилатор около 45 минути или докато кекса започне да се отделя от стените на формата и се стегне в центъра.



Да ви е сладко! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар