Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Шоколадови Топчета | Chocolate Balls





Толкова много рецепти има за тези топчета, че едва ли бих могла да изненадам някого със своята, но все пак ще я споделя.

Продукти за 20 топчета:

  • 240 г натрошени на ситно обикновени бисквити
  • 70 г натрошени орехи
  • 2 с.л. какао
  • 2 с.л. мусковадо или каквато друга захар предпочитате
  • 100 мл прясно мляко
  • 70 г краве масло
  • 80 г черен шоколад + още 80-90 г за отгоре





Приготвяне:
В голяма купа изсипете бисквитите, орехите, какаото и захарта и ги разбъркайте.
Сложете млякото и маслото на слаб огън докато маслото се разтопи.
Отстранете от котлона и добавете 80те грама шоколад и бъркайте докато се разтопи.
Шоколадовата смес изсипете при бисквитите и разбъркайте.
Оформете топчета с големината на кайсия и ги сложете за 1 час в хладилника да стегнат.
Разтопете останалия шоколад и с лъжичка полейте всяко топче. Оставете в хладилника за още час и сте готови!




Да ви е сладко! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар