Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Торта с кестенов крем, БЕЗ ЗАХАР! | Chestnut cream cake, NO SUGAR!

ТОРТА С КЕСТЕНОВ КРЕМ, БЕЗ ЗАХАР 🌰🎂

✔️Без захар
✔️Без брашно
✔️Без глутен
✔️Без печене

Толкова се радвам, че ми поръчаха тази торта, защото иначе вероятно никога нямаше да измисля точно такава комбинация, и със сигурност щях да сложа малко агаве или кокосова захар тук там, защото щях да си мисля, че не е достатъчно сладка.

Ако обичате кестени знаете, че са малко сухи и ще трябва да им се придаде малко свежест и сладост, сложени в сладкиш!

Е, получи се и то много добре!






Продукти за торта с диаметър 24см/16 парчета:
Основа:
  • 260г фурми
  • 200г орехи
Блат 1:
  • 215г накиснато кашу (поне 2 часа в гореща вода, или 8 в студена)
  • 270г кестеново пюре, аз ползвах това
  • 40мл портокалов сок
  • 250г кокосова сметана
  • 40г кокосово масло разтопено
  • 20г какаово масло разтопено
  • 150г сварени кестени и обелени кестени*
  • настъргана кора от 1/2 портокал
* За да се сварят по-бързо кестените ги цепнете на кръст с ножче, а за да ги обелите по-лесно просто го направете докато са горещи/топли
Блат 2:
  • 215г накиснато кашу (поне 2 часа в гореща вода, или 8 в студена)
  • 30г кокосово масло разтопено
  • 100г банан (1 голям банан)
  • 110г кокосова сметана
  • 60мл портокалов сок
Украса - може да я украсите както желаете, аз сложих:
  • Физалис
  • Диви червени боровинки
  • Мини сурови бонбони
Приготвяне:
Основа:
  1. Блендирайте фурмите с орехите и притиснете към дъното на кръгла форма с диаметър 24см, а може да ползвате и ринг ако имате
Блат 1:
  1. Сложете кашуто заедно с кестеновото пюре, прясно изцедения портокалов сок, кокосовата сметана, разтопените кокосово и какаово масло в блендер и блендирайте докато не получите гладък крем
  2. Изсипете върху основата и заравнете 
  3. Отгоре поръсете с обелените и натрошени кестени и с портокаловите корички
  4. Сложете в хладилника да стегне за 2 часа
Междувременно пригответе и втория крем:
Блат 2:
  1. В блендер сложете накиснатото кашу, разтопеното кокосово масло, банана, кокосовата сметана и портокаловия сок, и блендирайте до получаването на гладък крем
  2. Изсипете върху вече стегналия кестенов крем, заравнете и сложете в хладилник за 2 часа
  3. Украсете по желание и съхранявайте в хладилник!

Коментари