Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

СЛАДОЛЕД С ПЕЧЕНА ТИКВА И ОРЕХОВ КРОКАНТ | PUMPKIN ICE CREAM WITH WALNUT CROCANT

Стандартно: рецепта с тиква като за през Октомври месец, но с лека препратка към лятотоазвам, тъй като ми се иска да е Август и сега, въпреки уюта и красотата, които есента носи! 🍂🍁🧡


СЛАДОЛЕД С ПЕЧЕНА ТИКВА И ОРЕХОВ КРОКАНТ 🎃🧡

Усещам, че ще правя орехов крокант доста често, толкова вкусно се получи!
А тиквения сладолед беше пълен експеримент, но стана тооолкова вкусен, че ще изпуснете ако не опитате!


Продукти:
  • 350г печена тиква
  • 150г кокосова сметана*
  • 20г агаве, мед или кленов сироп по желание
  • 30г орехи
  • 15г кокосова захар
*твърдата част, която се отделя на повърхността в консерва кокосово мляко(важно е да е от хладилника)

Приготвяне:
  1. Блендирайте печената тиква заедно с кокосовата сметана и агавето и сложете в подходящ съд във фризера за 2-3 часа или колкото е необходимо за да стегне
  2. За да направите кроканта разтопете кокосовата захар на много слаб огън, като внимавате, защото изгаря много лесно и бързо тъй като тя не се карамелизира като обикновената тръстикова захар.
  3. Щом се разтопи добавете натрошените орехи и разбъркайте, така че да се покрият добре от карамела. Ако искате може да ги запечете предварително, аз ги сложих сурови.
  4. Сложете карамелено-ореховата смес върху хартия за печене да се втвърди (става много бързо).
  5. Извадете сладоледа от фризера и му дайте малко време да се отпусне. Вземете две метални лъжици и ги сложете в гореща вода, с тях оформете топки от сладоледа и поръсете с натрошен крокант.

ГОТОВО! 🤸‍♂️🎃🤸‍♂️
Мисля че това е перфектната рецепта за преминаване към есенна настройка, хем свежо, сладоледено и лятно, хем оранжево, наситено и есенно! Как мислите? 🧡

Коментари

  1. Много вкусно изглежда! Благодаря за идеята! Обожавам тиква!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, много се радвам, че Ви харесва! :)))

      Изтриване
  2. Колко консерви кокосово мляко ползвахте за да получите 150 гр кокосова сметана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ползвах 1 консерва като ми остана още сметана в нея! :)

      Изтриване

Публикуване на коментар