Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

МАРИНОВАНИ ЧУШКИ | MARINATED PEPPERS

Обичате ли туршийките и маринованите зеленчуци? 🌶️🧂👇

Аз обожавам всякакви леко кисели и солени неща в бурканчета, и затова днес реших да ви покажа как си правя мариновани чушчици, и то за нула време!

Рецептата е много, много лесна и бърза, и няма ангажиращи мерки и строги правила! Ако искате да ги направите ще са ви нужни точно 10 минутки.

Чушките са идеална добавка към паста, пици, сандвичи, тортили, салати, дипове, или пък просто ей така да си ги хрупка човек!

Какви други мариновани зеленуци обичате?

Продължавайте да четете, за да видите какво ще ви трябва и как точно се прави!


Продукти:
  • Различни видове чушки: люти, сладки, малки, големи, червени, жълти, зелени... не дискриминираме :D
  • Бурканче
  • Оцет: аз сложих био ябълков, но всякакъв ще свърши работа
  • Морска/хималайска сол на кристали
  • Вода

Приготвяне:
  1. Сипете 1 пръст оцет в бурканче (за ориентир може да ползвате ръбчето, което повечето буркани имат, моето нямаше, така че 1 пръст)
  2. Сложете сол: за малки бурканчета 1/2ч.л, за средни (моето) 1ч.л., за големи межу 1.5 и 2ч.л.
  3. Сложете чушките в бурканчето без да ги натъпквате, ако е необходимо скъсете леко дръжките
  4. Залейте с вряла вода, затворете и разклатете леко
----- Готово! -----
⚠️⬇️
Аз отварям бурканчето още на следващия ден когато съм нетърпелива, но ако ги оставите за 2-3 дни ще са чудни!
След като ги отворите дръжте бурканчето в хладилник!

Коментари