Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бухтички | Fritters



Най-обикновени бухтички, които се превръщат в страшно изкушение с малко течен шоколад!
Въздушни, пухкави и меки, а най-хубавото е, че са готови за 15 минути.

Продукти:

3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1,5 - 2 ч.ч. бяло брашно
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
щипка сол
1/4 ч.л. сода
1 пакетче бакпулвер
олио за пържене

Приготвяне:

В купа разбиваме с миксер яйцата с меда и солта, прибавяме киселото мляко, зехтина и содата и накрая добавяме пресятото с бакпулвера брашно.
Аз предпочитам сместа да е малко по-течна, така че вие преценете дали искате да добавите още малко брашно или не - затова съм написала 1,5-2 чаени чаши.
В дълбок съд сипваме 2 пръста олио и загряваме на средна температура. С лъжица изсипваме количество колкото орех или малко по-голямо в сгорещеното олио и пържим до тъмно златисто и от двете страни. Изваждаме ги върху кухненска хартия да се отцедят и са готови за хапване.



Добър Апетит! :)


Коментари

  1. Изглеждат много вкусни! Обожавам бухтички във всякакви форми- с шоколад, със сирене, с мармалад- всякак.
    Представила си ги много добре!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Габи!
    И аз много обичам бухтички, обаче май, май с шоколад са ми любими!
    Усмивки и лека вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Иха, страхотни са станали! Най-интересното е, че винаги се получават различни формички и е удоволствие както приготвянето, така и похапването:). Поздравявам те за прекрасните снимки! Прекрасна нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извини ме, малко съм закъсняла с новата седмица, че се включвам от средата:)))исках да напиша прекрасен ден, ама ще ме разбереш:))) като видях тези бухтички и се омотах:))))

      Изтриване
    2. Хаха, абослютно те разбирам, и аз понякога така се включвам в срядя, четвъртък и после се чудя защо толкова бързо идва понеделник.
      А за снимките - благодаря, но само мога да мечтая да са като твоите! Нищо, скоро се надявам и аз да си купя хубав фотоапарат и да спра да снимам с телефона.
      Хубав ден! :)))

      Изтриване

Публикуване на коментар