Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неделя, 28 август 2016 г.

Пръстен от парено тесто | Choux pastry ring with savoury filling




Предлагам една много лесна и приятна лятна рецепта с парено тесто.
Страхотна е, според мен може да се хапва на закуска, обяд и вечеря.
Чудесна идея за предястие на някой летен рожден ден или парти, защото не са нужни никакви прибори и съвсем спокойно може да се похапва и с ръце.


Необходими продукти:
Първо е необходимо да приготвите парено тесто
Рецептата за парено тесто може да намерите ТУК.

За плънката:

  • 100г заквасена сметана
  • 100г натрошено краве сирене
  • 30г натрошена горгонзола/синьо сирене
  • щипка черен пипер
  • около 60-70г шунка (аз използвах предварително нарязана)
  • 1 домат нарязан на тънки шайби (може да замените и с чери домати)
  • бейби спанак, рукола, айсберг или друга зелена салата по ваш избор
  • перца зелен лук



Приготвяне:

Пареното тесто:
След като сте направили пареното тесто трябва да го шприцовате във формата на кръг с диаметър около 25см, върху тавичка покрита с хартия за печене. Формата на шприца е по ваш избор, аз използвах пош без накрайник. Печенето отнема около 40 минути.
Единственото важно при печенето е, че не трябва да отваряте фурната докато тестото не се изпече напълно иначе ще спадне.
Изпеченото и изстинало кръгче се разрязва на две.
Плънката:
В купа трябва да смесите заквасената сметана, сирената и черния пипер. С тази смес се намазва долната половина от пръстена. Върху нея подреждате шунката после доматите, бейби спанака и перцата зелен лук. Захлупвате с другата половина от пръстена, разрязвате на парчета и сте готови.








Няма коментари:

Публикуване на коментар