Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеделник, 6 януари 2014 г.

Коледен Орехов Пай | Christmas walnut pie

Продукти:
За масленото тесто:
250 г брашно
1 яйце
125 г пудра захар
125 г краве масло на стайна температура
1 ванилия
щипка сол

За плънката:
200 г захар
200 мл подсладена готварска сметана
250 г едро начупени орехи


Приготвяне:
Разбиваме с миксер маслото със захарта. Прибавяме яйцето, ванилията и щипката сол и разбиваме хубаво.
Прибавяме брашното и замесваме меко тесто. Увиваме в стреч фолио и го оставяме в хладилника за 20-30 минути. След като си почине тестото го разточваме и изрязваме кръг с диаметъра на формата. С останалата част от тестото оформяме брод и оставяме на страна.С вилица или нож правим дупки в тестото за да излиза въздуха и да не се подуе.

За плънката разтопяваме захарта на златист карамел заедно с 1-2 с.л. вода. Едновременно с това сме сложили сметаната да кипне. Внимателно я прибавяме към карамела и бъркаме докато се получи гладка смес. Прибавяме и орехите. След като поизстине малко изсипваме сместа във формата и печем на 180 градуса предварително загрята фурна. 

Рецептата е от Йоли :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар