Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

ГАЛЕТ С ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНИИ И КРЕМ ОТ КАШУ |Spring greens galette

ГАЛЕТ С ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНИИ И КРЕМ ОТ КАШУ


Пролетно, зелено, живо, вкусно и вълшебно...

Не знам как да ви опиша този галет! Всичко, което си представяте и повече, толкова е вкусен! Изядох 2 парчета едно след друго и трябваше да се спра, защото можех да го изям и целия!

Това е от онези храни, които след първата хапка започват да те карат да танцуваш танца на вкусното и се чува само едно "ммм" до безкрай! 

→ Супер сочна и ароматна плънка
→ Нежен крем от кашу
→ И приказна хрупкава коричка от маслено тесто

Семпли съставки, които в момента изобилстват, някои от тях ще намерите дори до блока или в двора си, а ако не, ще ги купите от пазара и пак ще стане магията!




Съставки:

За тестотo
  • 300г брашно от спелта
  • 80г кокосова масло, разтопено
  • 80мл вода
  • 1ч.л. сол
За плънката:
  • 8-10 големи стръка пресен лук
  • връзка лапад
  • връзка джоджен
  • 2-3с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
За крема от кашу
  • 50г кашу
  • 45мл вода
  • сол на вкус
  1. Тестото направете като смесите всички съставки в купа и оформите гладка топка
  2. Сложете го в хладилника докато правите другите неща
  3. Нарежете зелениите и ги задушете за няколко минути в тигана на среден огън да се намали леко обема им
  4. Оставете ги докато направите крема от кашу
  5. Пасирайте съставките до гъст и гладък крем
  6. Извадете тестото и разточете до дебелина малко повече от половин сантиметър, формата може да е каквато искате
  7. Размажете крема върху тестото като оставяте 2-3см по края
  8. Отгоре сложете зелената плънка и накрая прегънете свободните намазани краища от тестото върху плънката
  9. Печете в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути или докато коричката стане златиста и хрупкава
Да ви е сладко!

Коментари