Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

ДИП ОТ СУШЕНИ ЧУШКИ | Dried pepper dip

Ето това искрящото оранжево нещо е специално за вашата филийка! 🍞🌶️

ПАСТЕТ/ДИП ОТ СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ!
🌶️🧡
Останали ли ли са ви сухи чушки от зимата, които се чудите какво да правите?
Ако отговора е "да", ето ви рецепта за безобразно вкусен пастет, който може да приготвите от тях! Супер ароматен, много creamy и разбира се много лесен за приготвяне! 👌






Ще ви трябват:
  • 50г сушени чушки
  • 50г кашу накиснато във вряща вода за 30 мин, или в студена за 1 нощ
  • 30г сурово слънчогледово семе
  • Сока от 1 лимон 🍋
  • 1 скилидка чесън
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 5-6с.л. вода
Приготвяне:
  1. Накиснете чушките в гореща вода за 30 минути за да се хидратират
  2. Отцедете ги, отцедете и кашуто и сложете в блендер
  3. Добавете слънчогледа, лимоновия сок и скилидката чесън
  4. Овкусете със сол и черен пипер и блендирайте
  5. Добавяйте по 1-2 с.л. вода докато сместа не придобие кремообразна консистенция
  6. Взимайте брускетите и нападайте!

Коментари