Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Cookie dough Брауни | Cookie Dough Brownie

Аз не знам какво да кажа просто...! Това може би е най-вкусното брауни, което съм правила до този момент!

Fudgy, chewy и много шоколадово!

Комбинацията от двата слоя е толкова добра, че се получи нещо страшно!

Няма да казвам нищо повече, просто ви приканвам да го опитате, защото стана сурер мега вкусно! А ако сте любители на шоколада и шоколадовите десерти, като мен, то определено това брауни е точно за вас!


Ето какво ще ви трябва:

COOKIE DOUGH слой:
  • 160г брашно от спелта 
  • 75г кокосова захар
  • 70г кокосово масло разтопено
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет
  • щипка сол
  • ванилия
  • 55мл вода
  • 25г натрошен черен шоколад (аз използвах домашен шоколад, който сама си правя, ще оставя линк с рецептата в био, ако случайно решите и вие да си направите)
БРАУНИ слой:
  • 100г брашно от спелта
  • 30г какао
  • 85г кокосова захар
  • 75г кокосово масло
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет
  • 85мл вода
  • 1 шот еспресо или 1 ч.л. инстантно кафе (ако използвате еспресо намалете количеството на водата)
  • 55г натрошен черен шоколад

Приготвяне:

Слой 1:
  1. Сложете всички съставки, освен шоколада, в купа и смесете много добре с шпатула или дървена лъжица. Получава се гъсто тесто
  2. Добавете шоколадовите парченца и ги разпределете в сместа.
  3. Изсипете тестото в тавичка 20х20см, покрита с хартия за печене, и заравнете. 4. Оставете на страна докато приготвяте брауни слоя
Слой 2:
  1. Стъпките са абсолютно същите, само оставете 30г от шокалада за отгоре
  2. Изсипете шоколадовата смес върху бисквитената, заравнете и подредете парченцата шокалад
  3. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за не повече от 27-28 минутки, за да може центъра да остане мек и да не загубите влажния fudgy ефект
  4. Оставете да изстине напълно и съхранявайте в кутия или хладилник!
Не забравяйте да ми кажете ако го опитате! 

Коментари