Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Ябълков "пай" с хрупкава коричка от спелтова юфка | Apple "pie" with crunchy phyllo top

 Ей така следобедно в неделя ще ви подсладя с един малко по-различен ЯБЪЛКОВ ПАЙ, ако може да се нарече пай изобщо, май по-скоро е нещо между пай и крамбъл! 🤪🍏🍎🥧


Меки и кремообразни ябълки върху, които има невероятно хрупкава коричка от ЮФКА, орехи, малко кокосово масло и малко карамелизирана кокосова захар!

Дори не мога да опиша колко хрупкав и вкусен е всъщност този топинг!

Толкова елементарно за приготвяне, а вкуса... просто невероятен, много есенен и уютен!

Рецептата е доста универсална, защото реално може да замените ябълките с всякакви други плодове и ще се получи също толкова яко!
Аз мисля да пробвам с тиква! 🎃


Продукти:⬇️
  • 320г обелени и нарязани на кубчета ябълки
  • 60г юфка от спелта @perunfood
  • 50г натрошени орехи
  • 20г кокосово масло, разтопено
  • 40г кокосова захар
  • подправки по желание: канела, кардамон, ванилия и т. н.

Приготвяне:⬇️

  1. Сложете обелените и нарязаните ябълки в подходящ съд
  2. В купа смесете всички останали съставки много добре и разпределете всичко равномерно върху ябълките
  3. Печете в предварително загрята на 160-170°С фурна за около 40 минути, или до готовност, като може да пуснете вентилатора в последните 5-10

Коментари