Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Веган кокосови пънчета с шоколад | Vegan coconut stumps with chocolate

Здравейте, и честита Баба Марта! С малко закъснение, но пък ви пожелавам да сте здрави, усмихнати и много щастливи! Март месец започна чудесно с тези прекрасни слънчеви и топли дни, но ви предлагам да ги направим още по-чудесни и сладки с тези божествени кокосови пънчета. Най-хубавото е, че се приготвят точно за 10 минути, после ги слагате в хладилника за още 20 и това е.
Мисля, че не е нужно да казвам за пореден път колко обичам кокос и шоколад, особено в комбинация, така че на всеки, който споделя моята любов към тези 2 съставки, обещавам да Ви харесат много!
Не забравяйте да ми пишете ако ги направите, или промените нещо по тях, много ще ми е приятно да разбера!

Необходими продукти:

  • 1.5 ч.ч. кокосови стърготини
  • 5 с.л. течен мед*
  • 2 с.л. фъстъчено масло**
  • 1 шепа орехи
  • 2 с.л. натрошени какаови зърна
  • 50 г черен шоколад 99% какао + 1 с.л. мед

*може да замените със сироп от агаве или кленов сироп ако предпочитате
**може да замените в всякакъв друг тахан
Приготвяне:

  1. Разтопете шоколада на водна баня заедно с 1 супена лъжица мед и оставете на страна
  2. Блендирайте кокосовите сърготини заедно с меда, фъстъченото масло и орехите докато се получи ронливо тесто
  3. Изсипете в дълбока купа и добавете натрошените какаови зърна
  4. Добавете и разтопения шоколад и разбъркайте добре
  5. Оформете пънчетата с пръсти и сложете в хладилник за 20 минути
  6. Съхранявайте в хладилник
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK

-----------------------------------------------------------

Hello and Happy Baba Martha! With a little delay, but I wish you all the best and a lot of smiles! March started great with these wonderful sunny and warm days, but I suggest you make them even more wonderful and sweet with these divine coconut stumps. The best thing is that you need exactly 10 minutes, then leave them in the fridge for another 20 and that's it. I do not think I have to say once again how much I love coconut and chocolate, especially in combination, so anyone who shares my love for these 2 ingredients I promise you'll love this treat. Do not forget to leave a comment if you make them, or if you tweak something, I will be very happy if you do so and share the result.
Ingredients:
  • 1.5 cups of shreded coconut 
  • 5 tablespoons liquid honey
  • 2 tablespoons peanut butter** 
  • 1 handful of walnuts 
  • 2 tablespoons crushed cocoa beans 
  • 50 g dark chocolate 99% cocoa + 1 tablespoon honey

* You can replace with agave syrup or maple syrup if you prefer
 ** You can replace it with any other tahini or nut butter

Method:
  1. Melt chocolate in a water bath with 1 tablespoon honey and leave on the side
  2. Blend the shreded coconut along with honey, peanut butter and walnuts until a flaky paste forms
  3. Pour into a deep bowl and add crushed cocoa beans
  4. Add the melted chocolate and mix well
  5. Form the stumps with your fingers and put them in the fridge for 20 minutes
  6. Store in the fridge

Enjoy! (:


Коментари