Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кокосов чипс | Coconut chips


Много обичам кокос във всякаква форма и този кокосов чипс е страхотен, особено когато ви се хруска нещо, обаче не някой гаден снакс от магазина, или пък нещо което изисква дълги приготовления и прекалено много продукти или скучните солети.
Буквално за 25 минути правите цяла тава и може да си я хапвате доста дълго време.
Може да го направите солен или сладък, да го ползвате за декорация на сладкиши или да го сложите в самия сладкиш, като добавка към сутрешното мюсли, в салати, или както аз обичам - да го ям с шепи, защото е мега вскусен и много обичам кокос, ако вече не сте разбрали♥. 
В блога има бая рецепти с кокос, даже май са прекалено много, но любителите ще ме разберат.

А ето и какво ви трябва:
  • 1 кокосов орех
  • Аз направих чипса сладък като поръсих с 1-2 супени лъжици кокосова захар, но може да го направите и солен или просто чист, зависи от предпочитанията.


Приготвяне:
  1. Счупете  кокосовия орех на 2 и извадете бялата част от него (изпийте водичката, не я изхвърляйте - много е полезна). Тук съм описала по-подробно как да стане това.
  2. Използвайте най-широкия нож на рендето (онзи дето хич не го ползвате по принцип) и настържете кокоса.
  3. Сложете настъргания кокос в голяма тава покрита с хартия за печене.
  4. Тук е момента да добавите сол или захар ако желаете, а защо пък не и някоя подправка - лют кайенски пипер, сумак или нещо такова (ако се почувствате смели и сложите някоя необичайна подправка моля споделете как се е получило♥)
  5. Загрейте фурната на 140-150°С с вентилатор и сложете кокоса да се запече до златисто, или пък както на вас ви харесва, като на всеки 3-4 минути разбърквате.
  6. В зависимост от това колко изпечен го предпочитате печенето може да отнеме около 10-15-20 минути.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
 Да ви е сладко! (:

Коментари