Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Орехови сладки | Walnut cookies



Ако имате останали белтъци, предлагам едни много лесни орехови сладки, много хрупкави и страшно бързи за приготвяне.


Продукти:

4 белтъка
щипка сол
310г пудра захар
130г смлени орехи
1с.л. какао
1 ванилия


Приготвяне:

Пускаме фурната на 150°С. Разбиваме белтъците на сняг с щипка сол. Добавяме какаото и разбиваме за кратко докато се оцветят белтъците, Смесваме захарта, орехите и ванилията и на два пъти ги добавяме към белтъците, като бъркаме внимателно с шпатула.
Прехвърляме сместа в пош (може и с лъжица разбира се) и шприцоваме върху тава покрита с хартия за печене, в каквато форма си пожелаем.
Печем 15-18 минути. Изваждаме и оставяме да изстинат напълно. Може да ги поръсите с пудра захар ако желаете. Съхраняваме в кутия с капак или плик.


Да ви е сладко! (:

Коментари

  1. Ама , че са ти кокетни ореховките Лили! Грабвам няколко за кафето и се изстрелсвам, че след тази дълга отпуска и предстоящ първи работен ден ще са ми нужни стимулатори за ендорфина!

    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, благодаря ти!
    С малко закъснение и аз ти пожелавам успешна седмица (нищо, че е почти в края)! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар