Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Ориз със зеленчуци и свинско | Rice with pork and veggies

Продукти:
250-300 г свинско контра филе
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1/2 глава червен лук
1 голям морков
2 с.л. соев сос 
1 с.л. балсамов оцет  
5-6 с.л. зехтин
магданоз

Приготвяне:
В подходящ съд слагаме вода с щипка сол да заври.
Нарязваме на малки парчета свинското месо и го подсушаваме с кухненска хартия.
Нарязваме моркова на лентички и лука на полумесеци.
Измиваме ориза в гевгир под течаща вода за около 1 минута и го слагаме във врящата вода.
В два отделни тигана слагаме за се загряват по 2-3 супени лъжици зехтин.
Докато ориза се вари запържваме на слаб огън в единия тиган зеленчуците и на малко по-силен огън в другия тиган парчетата свинско месо. Запържваме месото до златисто от всички страни и прибавяме соевия сос и балсамовия оцет. Бъркаме за около минута и махаме от огъня. Запържените зеленчуци прибавяме към месото, посоляваме леко тъй като соевия сос е достатъчно солен, и разбъркваме. През това време ориза се е сварил и сме го изплакнали под течаща вода,
след което го прибавяме в топлия тиган със зеленчуците и месото. Сервираме и поръсваме с магданоз.

Коментари