Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Картофки на фурна | Baked potatoes

Ето един от милионите начини за приготвяне на картофи във фурната. Това са от онези картофки дето отвън са с хрупкава коричка покрита с ароматни подправки а пък отвътре са мекички и сочни.
Приготвянето им е изключително лесно само трябва да ги измиете много добре, защото ще ги готвим с обелката.

Необходими продукти:

  • 4-5 средно големи картофа
  • 7-8 с.л. зехтин
  • 1-2 скилидки чесън
  • подправки: риган, чубрица, босилек, червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 с.л. балсамов оцет
Приготвяне:

  1. Измийте картофките много добре
  2. Сложете ги да се сварят за около 10-12 минути
  3. Отцедете картофите и ги нарежете на филийки като не срязвате до край, така че картофите да останат цели (понякога не се получава, но важното е че въпреки това пак стават изключително вскусни)
  4. Подредете нарязаните картофи в тавичка покрита с хартия за печене.
  5. Пресовайте чесъна на пюре и смесете със зехтина и останалите подправки.
  6. Полейте всеки картоф, така че ароматния зехтин и парченцата чесън да навлезнат в цепнатините.
  7. Полейте и с балсамовия оцет
  8. Печете в предварително загрята на 200°С до готовност, или докато не се получи хубава златна хрупкава коричка.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
Да ви е вкусно! (:
---------------------------------------------------------------------------------

Here's one of the millions of ways to prepare potatoes in the oven. These are those potatoes that have a crispy crust covered with aromatic spices on the outside, and they are soft and juicy on the inside.
Preparing them is extremely easy, you only have to wash them very well because we will cook them with the peel.

Ingredients:

  • 4-5 medium-sized potatoes
  • 7-8 tablespoons olive oil
  • 1-2 cloves of garlic
  • spices: oregano, savory, basil, red pepper
  • salt and pepper to taste
  • 2-3 tablespoons balsamic vinegar

Method:

  1. Wash the potatoes very well
  2. Boile them for about 10-12 minutes
  3. Drain the potatoes and cut them into slices by not silicing to the end so that they remain whole (sometimes it does not work, but the important thing is that they are still very delicious)
  4. Arrange the potatoes in a tray covered with baking paper.
  5. Puree the garlic and mix with olive oil and other spices.
  6. Pour the mixture over each potato so that the aromatic olive oil and the garlic pieces get into the  crevices.
  7. Pour the balsamic vinegar too.
  8. Bake in pre-heated to 200 ° C until ready, or until a nice, crisp, golden crust is obtained.
Enjoy (:

Коментари