©GerganaPavlova
Нямам думи, с които да опиша вкуса на тези бонбони, но са невъобразимо вкусни, толкова вкусни, че това да спреш да ги ядеш всъщност представлява голяма трудност!
Скролвах си по фиид-а на foodgawker и ми хванаха окото, викам си, чакай да видя сега какви са тези бонбони, и без това имам една тиква на балкона, която трябва да направя на нещо.
Та спретнах ги сутринта, и останалата част от деня, чак до вечерта, с Гери (с нея правихме
коледната книга, и по-голямата част от снимките на тези бомбастични бонбони са именно нейни) прекарахме в яденето им, много приказки, смях, пиене на чай и разбира се снимки и хаос от есенни листа, кокосови стърготини, шоколад и какво ли още не. Много ги обичам тези дни ей!
Рецептата пък взех от това
хубаво местенце. Направих леки изменения - замених сиропа от агаве с мед, тиквата опекох във фурната, от подправките сложих само канела и ванилия и другата захар замених с кокосова. А бе, направо магия! Предупреждавам ви, че направите ли ги веднъж няма измъкване, ще трябва пак и пак.
Е, преминавам към рецептата, зашото не стига, че не ме бива в писането пък се и олях!
©GerganaPavlova
Необходими продукти:
- 430г печена тиква*
- 120г кокосово брашно
- 25г кокосово масло (разтопено)
- 1/2 ч.ч. кокосова захар
- 3/4 ч.ч. мед **
- щипка сол
- 1/2ч.л. канела
- ванилия
- 240г разтопен черен шоколад
*Нарежете тиквата на едри парчета и я изпечете в предварително загрята на 200°С фурна за около 40-50 минути или докато омекне
**Бонбоните са доста сладки, така че ви съветвам ако не обичате много сладко да намалите количеството на меда мъничко
©GerganaPavlova
©GerganaPavlova
©GerganaPavlova
Приготвяне:
- Сложете опечената тиква в купа и намачкайте хубаво с вилица.
- Добавете кокосовата, захар, кокосовото масло, меда, солта и подправките, и разбъркайте добре. Трябва да получите течно оранжево тесто.
- Изсипете кокосовото брашно и разбъркайте докато се поеме цялото. Тук вече трябва да имате пухкаво и леко ронливо/късащо се тесто, което не лепне.
- С ръце оформете топчета с желаната от вас големина и ги сложете в съд покрит с хартия за печене.
- Сложете топчетата във фризера за около час.
- Разтопете шоколада на водна баня.
- Всяко топче оваляйте хубаво в шоколад, с помощта на 2 вилици, и сложете върху хартия за печене.*
- Съхранявайте в хладилник или фризер.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
*Тъй като са от фризера шоколада се втвърдява много бързо, и ако искате да декорирате бонбоните с нещо (кокосови стърготини, кокосова захар и т.н.) то го направете веднага, защото докато направите следващото топче шоколада на предишното почти се е втвърдил и декорацията няма да залепне
Друг съвет е да не премахвате съда с разтопения шоколад от "водната баня", защото бонбоните са много студени, ще понижат температурата на шоколада и ще трябва пак да го връщате на котлона да се разтопява, а по този начин топлата вода от долу ще поддържа идеална температура за да може да покриете всички бонбони с шоколад на един път.

Да ви е сладко! (:
Коментари
Публикуване на коментар