Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

събота, 6 януари 2018 г.

Класически шоколадови трюфели | Chocolate truffles

Честита Нова Година! Нека бъде сладка и кадифена като тези ужасно вкусни шоколадови трюфели!

Продукти:
  • 400г черен шоколад
  • 200мл сладкарска сметана за разбиване
  • около 40г какао на прах
  • 1 с.л. ром или ромова есенция
  • 1/2 ч.л. разтворимо кафе
Приготвяне:
  1. Натрошете шоколада в стъклена купа. Сложете при него рома и кафето.
  2. Загрейте сметаната до момента, в който започнат да се образуват балончета близо до стените на съда (не я оставяйте да завира напълно), и я изсипете върху шоколада.
  3. Изчакайте няколко минутки и разбъркайте с дървена лъжица.
  4. Бъркайте докато се получи гладка и лъскава, хомогенна тъмно-шоколадова смес.
  5. Приберете в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне напълно.
  6. Изсипете какаото в чиния.
  7. Извадете вече стегналата шоколадова смес и с ръце оформете топчета с големина горе-долу колкото орех, и ги оваляйте в какаото.
  8. Съхранявайте в хладилник.

Да ви е сладко! (:


Няма коментари:

Публикуване на коментар