Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кекс С Тиква | Pumpkin Cake

"Когато над всички нас се спусне ранният мрак на есента, единствените неща, които ще имат значение, са малките жестове – топла стая, току-що изпечен сладкиш, нежна прегръдка, покана за разговор, едничка роза." – Дженс Солтенберг


От мен днес току-що изпечения сладкиш, а за останалите неща вие имате грижата...

Продукти:

  • 260г печена тиква*
  • 210г захар
  • 130мл зехтин екстра върджин
  • 280г бяло брашно
  • 3 големи яйца
  • щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • пудра захар за поръсване
  • канела и джинджифил по желание
*нарежете тиквата на парчета и сложете във фурната на 200°С за около 20 минути, или докато омекне

Приготвяне:
  1. В дълбока купа с помощта на миксер разбийте тиквата заедно със захарта и зехтина.
  2. Добавете яйцата и щипката сол и разбийте добре.
  3. Добавете и брашното заедно с бакпулвера, и ако желаете сложете и подправките.
  4. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена формичка и печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор (ако нямате вентилатор печете на 180°С)
  5. Печете около 30 минути или докато кекса придобие златен загар и клечка за зъби излиза суха.
  6. Оставете на страна да поизстине около 15 минути и след това прехвърлете кекса от формата върху решетка.
  7. Поръсете с пудра захар преди да сервирате.


Да ви е сладко! (:

Коментари