Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бяло фрапе | White frappe




Не съм голям фен на пиенето на кафе, даже хич, но бяло фрапе с повече мляко и сладкиши с лек аромат и привкус на кафе  много обичам. Днес ще ви кажа как да си направите фрапе вкъщи без да са необходими никакви специални уреди за това, само един пасатор.

Продукти:

  • 1.5 ч.л. разтворимо нескафе
  • 2-3 ч.л. кокосова захар
  • 5-6 с.л. студена вода
  • 220мл прясно мляко
  • 3-4 кубчета лед

Начин на приготвяне:
В мерителната чаша на пасатора (или друга висока чаша в която се побира пасатора), сложете кафето захарта и водата. Разбийте хубаво, като изтегляте пасатора нагоре-надолу, докато се получи гъста кафява пяна.
Изсипете пяната в стъклена чаша, в която след това ще пиете фрапето, сложете леда и долейте до горе с прясно мляко. (:

Коментари