Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Овесени барчета с банан и фъстъчено масло | Oatmeal bars with banana and peanut butter



Напоследък съм голям фен на домашно приготвените овесени работи, особено ако имат шоколад в тях.
Миналата седмица правих тези - с шоколад и малини, днес пак с шоколад, но с банани и фъстъчено масло.
Имам един голям много готин буркан, който незнаех с какво да напълня, обаче съм решила да си направя домашна гранола, която да си е по мой вкус, а не от магазина, така че скоро ще има и такава рецепта.




Ето и продуктите за днешните барчета:

  • 2 банана
  • 1/4 ч.ч. неподсладено фъстъчено масло
  • 1/4 ч.ч. мед или кленов сироп или сироп от агаве
  • 2 ч.ч. овесени ядки
  • 1 шепа едро натрошени ядки по избор, аз сложих бадеми. лешници, слънчогледови семки, ленено семе и сусам
  • 1 шепа дребни кокосови стърготини
  • 1 шепа едри кокосови стърготини
  • 100г натрошен черен шоколад



Приготвяне:
Пускаме фурната на 180°С. Слагаме хартия за печене в тавичка с размери около 18х25см.
В купа намачкваме бананите с вилица, така че да станат на пюре. Прибавяме фъстъченото масло и меда и разбъркваме добре.
Слагаме овесените ядки, кокосовите стърготини и шоколада и разбъркваме добре, така че да се формира гъсто тесто. Ако ви се струва прекалено течно добавете още овесени ядки или кокос, това зависи от големината на бананите.
Оформилото се тесто изсипваме в тавичката и притискаме много хубаво с ръце, за да стане равно и с еднаква дебелина.
Печем около 25-30 минути или до златисто.






Коментари