Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кекс с усмивка | Cake with a smile


Продукти:
50мл зехтин
50 г меко краве масло
1 ч.ч. захар
2 бр яйца
80 г кисело мляко
15-20 мл вода
1 и 1/4 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
60 г черен шоколад

Приготвяне:
Загряваме фурната на 160-170 градуса и си приготвяме кексова формичка с хартия за печене. Смесваме брашното с бакпулвера и ванилията и ги пресяваме (ако ползвате течна есенция я добавете заедно с киселото мляко).Нарязваме шоколада на малки парченца и оставяме настрана. В дълбок съд разбиваме маслото и зехтина със захарта, след което прибавяме яйцата едно по едно. Без да спираме миксера добавяме киселото мляко и водата и продължаваме да разбиваме.  Малко по малко прибавяме брашнената смес като продължаваме да разбиваме с миксер. След като сме добавили всичко и се е получила пухкава и гладка смес изсипваме 1/3 в кексовата форма. Отгоре разпределяме шоколада и върху него точно по средата изсипваме останалата  част от сместа, така тя избутва шоколада и се получава "усмивката". Слагаме в загрятата фурна и печем около 50-60 минути или докато клечка за зъби излиза суха. Изваждаме от фурната и оставяме да изстине, след това си хапваме с усмивка :)




Коментари